Letošní sezona v miniházené se bliží do své poloviny.

19.01.2015 07:11

Náš oddíl miniházené má každoročně přes stovku  dětí. Protože jsou šikovní, tak od září jsme přihlásili do soutěží  4 družstva dětí. A sportovní sezona začala. Pro děti, pro rodiče, pro trenéry. V miniházené děti do 11 let hrají v některých krajích házenou 4+1, aby lépe zvládly házenkářské činnosti. Do utkání jich může nastoupit max. 10, takže  si všichni zahrají. V našem kraji se mistrovská utkání hrají turnajovým způsobem, což znamená ,že  v jednom turnaj  hraje družstvo nejméně 4x.

Chlapci  nastupovali pod vedením trenérky.p. Svatky Soukeníkové, dvě družstva dívek  s tr. Karolínou Lukešovou a Klárou Balejovou a nemladší talenty vedla p.tr. Slavíková Marta a to je družstvo smíšené.Od prosince vstoupilo do soutěže páté družstvo nejmladších dětí, takže v organizovaných soutěžích ZKSH  má oddíl HC Junior Zlín letos 5 družstev, což je nejvíce v jeho 22leté existenci. Mezi dětmi je mnoho šikovných a talentovaných dívek a chlapců a věříme, že u házené zůstanou a nějšikovnější to dotáhnou a ž třeba do reprezentace ČR.

A jak se jednotlivým družstvům dařilo ? Oficiální tabulky se vedou až od kategorie mladšího žactva, ale přesto  jsme zaznamenali  pěkná , přední umístění našich hráčů a hráček. Na 1. či 2. místě rovněž skončilo i družstvo našich nejmenších. Všechny děti zaslouží velkou pochvalu !

Kromě předepsaných „mistráků“ se oddíl účastní různých přátelských turnajů po celém území ČR. Chlapci se v prosinci zúčastnili  Mikulášského turnaje v Horce u Olomouce, odkud si přivezli bronzové medaile za krásné 3. místo. Chválíme vás,kluci.

Dívky hrály také na Mikulášském turnaji a to ve Veselí n.M. Odjely si tam poprvé vyzkoušet velkou házenou 6+1 a nevedly si vůbec špatně, ale velmi dobře a obsadily v konkurenci silných týmů celkové 3.místo.  Chválíme vás, holky.

Přes vánoční období jsme si všichni trochu od házenkářského míče odpočinuli a již se těšili na XII. ročník turnaje Zlíncup 2015, který náš oddíl pravidelně pořádá.  Ale o tom samostatný článek.